Vanaf vandaag regel je je zaken met eHerkenning bij het UWV

Rate this post

Het is voor ondernemers vanaf 1 november 2019 verplicht om eHerkenning te gebruiken om in te loggen bij het werkgeversportaal. Dit zorgt niet alleen voor een hogere mate van veiligheid, maar biedt ook de mogelijkheid om één inlogmiddel te gebruiken voor alle overheidsinstanties. Door de invoering van eHerkenning voldoet de UWV aan de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Nog niet alle ondernemers zijn over

Minder dan de helft van alle ondernemers hebben succesvol met eHerkenning ingelogd bij het UWV. Door de enorme vraag is de verwerkingstijd bij alle leveranciers opgelopen. eHerkenning aanvragen kan dus langer duren dan normaal. Bij sommige leveranciers ligt de gemiddelde verwerkingstijd rond de 5 werkdagen. Indien u uw zaken dient te regelen bij het UWV dan raden wij aan om met enige spoed een middel aan te vragen. Hiervoor heeft u eHerkenning niveau 3 nodig. Het gebruik van eHerkenning bij UWV is verplicht.

UWV is begonnen met het sluiten van oude accounts

Oude accounts van ondernemers die al ingelogd hebben met eHerkenning worden afgesloten. Ook inactieve accounts worden na verloop van tijd afgesloten. De oude inlogmethode blijft tot begin volgende jaar beschikbaar. Een exacte datum is niet bekend, maar wordt een week van te voren gecommuniceerd via het UWV.

Wacht niet langer en vraag alvast eHerkenning aan!

Plaats een reactie