Vanaf 27 juni alleen nog inloggen met eHerkenning op TenderNed

Het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid, TenderNed, stapt over op inloggen met eHerkenning. Vanaf 27 juni 2015 kunt u op TenderNed alleen nog inloggen via eHerkenning. Zonder eHerkenning heeft u na 27 juni geen toegang meer tot de gegevens van uw onderneming en kunt u dus ook niet deelnemen aan digitale aanbestedingen via TenderNed. Een eHerkenningsmiddel betrouwbaarheidsniveau EH2 is noodzakelijk om in te kunnen loggen. Vanuit TenderNed zijn er plannen om eHerkenning ook te gebruiken voor digitaal aanmelden en inschrijven. Hiervoor is een eHerkenningsmiddel betrouwbaarheidsniveau EH2+ vereist.

Huidige registraties

Indien u gekoppeld bent aan een onderneming kunt u na 27 juni niet meer inloggen met uw huidige gebruikersaccount. Is uw gebruikersaccount niet gekoppeld aan een onderneming, dan kunt u na 27 juni nog wel inloggen. Echter, is het alleen mogelijk om te volgen en niet in te schrijven.

Bent u in het bezit van een eHerkenningsmiddel en al geregistreerd bij TenderNed dan kunt u met uw eHerkenningsmiddel inloggen. Op de website staat een eenvoudig stappenplan hoe u uw bestaande gebruikersaccount kan koppelen aan het middel.

Wacht niet tot het laatste moment

Vraag ruim op tijd een eHerkenningsmddel aan om deze te koppelen aan uw TenderNed-account. Om in te kunnen loggen op TenderNed heeft u een eHerkenningsmiddel met minimaal betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. U kunt eenvoudig eHerkenning aanvragen via onze vergelijker.

Een reactie plaatsen