Tegemoetkoming schade COVID-19 / Coronavirus via eLoket (RVO)

Rate this post

Het kabinet heeft meerdere noodmaatregelen in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen. Een van deze maatregelen is de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). De tegemoetkoming is voor ondernemingen die schade lijden door de besluiten van de overheid. Denk aan restaurants, kappers en reisorganisaties.

Voor iedere ondernemer die aan alle eisen voldoet ontvangt eenmalig € 4.000 belastingvrij om de vaste lasten te kunnen betalen. De tegemoetkoming kan met eHerkenning niveau 1 aangevraagd worden via het eLoket RVO).

Deadline: u kan uw aanvraag tot en met vrijdag 26 juni 2020 17:00 uur indienen.

Wie komt er in aanmerking voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)?

De tegemoetkoming is vooral bedoeld voor midden- en kleinbedrijven die aantoonbaar schade lijden. Het RVO heeft een lijst met SBI-codes vastgesteld voor ondernemingen die schade lijden en in aanmerking komen voor de TOGS.

Lijst met vastgestelde SBI-codes van bedrijven die in aanmerking komen: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/vastgestelde-sbi-codes

Het is belangrijk dat uw hoofdactiviteit in de lijst voorkomt. Daarnaast moet uw bedrijf op 15 maart 2020 met één van de SBI-codes ingeschreven staan bij de KvK. Het is niet mogelijk om uw SBI-code met terugwerkende kracht aan te passen.

Hoe vraagt u de Tegemoetkoming schade COVID-19 via het eLoket aan?

U krijgt 3 maanden om beroep te doen op de tegemoetkoming. Dit kan tot en met vrijdag 26 juni 17:00 uur. Wij adviseren om dit ruim van te voren te regelen. De aanvraag kan alleen online.

  1. Zorg voor eHerkenning niveau 1 of hoger
  2. Log in met eHerkenning via: https://mijn.rvo.nl/eloket/login-start.html
  3. Maak een nieuw profiel aan
  4. Controleer de gegevens
  5. Vul het formulier in en klik op Naar verzenden
  6. Onderteken de verklaring en klik op Ondertekenen en verzenden

U ontvangt direct een bevestiging per e-mail. Binnen 2 weken neemt het RVO een besluit en u ontvangt binnen enkele werkdagen de tegemoetkoming.