Moeten burgers straks ook betalen om belastingaangifte te doen?

Rate this post

Er wordt niet uitgesloten dat burgers in de toekomst ook moeten betalen om de belastingaangifte te doen, meldt RTL Z. Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken heeft dat deze week in de Tweede Kamer gezegd. Een gedeelte van de ondernemers moet sinds dit jaar al inloggen bij de Belastingdienst met eHerkenning. Hier ziet u voor welke ondernemers dit geldt. Veel ondernemers zijn tegen het verplicht maken van eHerkenning, en daar worden veel vragen over gesteld. 24.000 kleine ondernemers hebben onlangs uitstel gekregen.

Belastingaangifte nu nog gratis

Op dit moment is het nog gratis om de belastingaangifte te doen voor burgers, maar het kost geld om het systeem te onderhouden en in de lucht te houden. Deze kosten kunnen in de toekomst doorberekend worden aan de burger. Volgens de minister is het nog niet zeker en zijn er ook geen plannen op korte termijn. Of er gebruik gemaakt gaat worden voor hetzelfde systeem als eHerkenning is ook niet bekend.

Momenteel draaien de diensten op voor de kosten van DigiD. Bij een succesvolle login wordt 13,8 eurocent in rekening gebracht bij de dienst. Het machtigen van DigiD kost 0,732 eurocent per machtiging. En voor elk bericht dat verstuurd wordt via de Berichtenbox van Mijnoverheid wordt er 40 eurocent in rekening gebracht. Het eerste jaar mag een dienst gratis gebruikmaken van DigiD.

Plaats een reactie