Lange wachttijden eHerkenning aanvragen voor loonaangifte 2020

Het verwerken en uitgeven van een eHerkenningsmiddel kan langer duren dan 0 tot 3 werkdagen. Volgens de website eherkenning.nl is de actuele leveringstermijn 0 tot enkele weken.

Update februari 2020: inmiddels is de achterstand volledig ingehaald en zijn de normale levertermijnen weer van kracht.

Ondernemers die nog geen middel hebben aangevraagd en binnenkort een aanbesteding, aangifte of een andere deadline hebben, adviseren wij om tijdig een middel aan te vragen. Wanneer er geen eHerkenningsmiddel uitgegeven is kan er ook niet ingelogd worden bij een dienstverlener.

De vertraging kan zorgen voor problemen bij het doen van aanbestedingen bij TenderNed en het doen van de loonaangifte 2020.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

eHerkenning voor loonaangifte 2020

Een groot gedeelte van de Nederlandse ondernemers beschikt nog niet over een geldig eHerkenningsmiddel niveau 3 om de loonaangifte 2020 te doen. Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar eind 2019 hadden slechts 100.000 ondernemers eHerkenning niveau 3. Door de wachttijden die kunnen oplopen tot enkele weken duurt het langer voordat een ondernemer kan inloggen bij de Belastingdienst.

De wachttijden worden veroorzaakt door onjuist ingevulde aanvragen of het niet toesturen van de juiste documentatie. Ook moet in sommige gevallen de bevoegd vertegenwoordiger op locatie geverifieerd worden. Bekijk hier 10 tips voor een succesvolle eHerkenning aanvraag.

Vanaf januari 2020 is het voor de meeste ondernemers verplicht om via eHerkenning de loonaangifte te doen. Houd er rekening mee dat u tot 29 februari 2020 de loonaangifte met eHerkenning kan indienen.

Wij adviseren om voor de loonaangifte 2020 zo snel mogelijk eHerkenning aan te vragen. Houd er rekening mee dat spoedaanvragen bij verschillende leveranciers ook langer kunnen duren.

2 gedachten over “Lange wachttijden eHerkenning aanvragen voor loonaangifte 2020”

 1. Als ik wil bestellen bij Reconi zie ik dat de basisprijs geen €29,80 is maar 44,- te verhogen met dienstverlening van €15,- , dus €79,- per jaar. Hoe zit dat?
  Graag toelichting.

  Aanvulling op 1e vraag: totaalprijs is Reconi €59,-

  Beantwoorden
  • Beste Max,

   Het goedkoopste tarief is berekend aan de hand van een vijf-jarig contractduur. Wanneer u een geldigheid van 5 jaar selecteert betaalt u € 149 exclusief BTW, en dat is € 29,80 per jaar. U heeft het middel immers in de toekomst vaker nodig.
   Verder kunt u zelf machtigingen specificeren die u nodig heeft.

   Beantwoorden

Plaats een reactie