Geen vergoeding kosten eHerkenning voor kleine ondernemers

Rate this post

Er komt geen vergoeding van de kosten van eHerkenning voor kleine ondernemers. Dit laat de staatssecretaris van Financiën Vijlbrief weten via een brief aan de Tweede Kamer. Eerder liet Minister Knops van Binnenlandse Zaken weten dat er naar een mogelijkheid gezocht zou worden om kleine ondernemers te compenseren in de kosten voor eHerkenning. Helaas kan dit niet gerealiseerd worden.

Meer specifiek gaat het om een reëel risico op het verlenen van onrechtmatige staatssteun, precedentwerking en handelen in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Naast voornoemde reële risico’s ontbreekt er een wettelijke grondslag voor het verlenen van compensatie.

Buiten het feit dat er geen wettelijke grondslag is voor het verlenen van een compensatie is, zou een tegemoetkoming voor kleine ondernemers oneerlijk zijn.

Eerder werd bekend gemaakt dat 24.000 ondernemers uitstel krijgen om de belastingaangifte te doen.

De kosten voor eHerkenning zijn aftrekbaar

De kosten voor eHerkenning kunnen voor de meeste organisaties zakelijk afgetrokken worden. Kleinere ondernemingen kunnen een beroep doen op de kleine ondernemersregeling (KOR). Hierdoor hoeft er geen BTW aangifte gedaan te worden, en is eHerkenning aanvragen ook niet meer nodig.

Plaats een reactie