eHerkenning voor UWV werkgeversportaal aanvragen

4.8/5 - (6 stemmen)

Vanaf 1 november 2018 is het voor ondernemers mogelijk om in te loggen op het werkgeversportaal van het UWV. Er is gekozen voor een geleidelijke overgang van uw oude inlogmethode naar eHerkenning. Vanaf 1 november 2019 wordt het verplicht om met eHerkenning in te loggen en zal uw oude wachtwoord niet meer werken. eHerkenning is niet gratis en wordt geleverd door erkende leverancier. eHerkenning Expert vergelijkt alle eHerkenning leveranciers die toegang tot het UWV werkgeversportaal bieden. Iedere leverancier levert dezelfde machtiging om in te kunnen loggen bij het UWV.

Belangrijk om te weten voor het aanvragen: Het werkgeversportaal ondersteunt geen vestigingsnummers. Beperk het eHerkenningsmiddel dus niet tot een vestiging, maar vraag het aan voor de gehele organisatie. Indien u een vestigingsnummer opgeeft dan kunt u geen toegang krijgen tot het UWV via eHerkenning.

Welk eHerkenning betrouwbaarheidsniveau is nodig voor het UWV werkgeversportaal?

Om in te kunnen loggen bij het UWV is niveau EH3 vereist. Met een lager niveau zult u niet kunnen inloggen. Er is gekozen voor niveau EH3, zodat er zekerheid geboden kan worden dat de gegevens veilig uitgewisseld kunnen worden. U kunt eHerkenning aanvragen bij verschillende leveranciers. Wij hebben alvast de goedkoopste leverancier voor u geselecteerd.

Om eHerkenning EH3 aan te vragen dient u een aantal documenten aan te leveren en moet er in sommige gevallen een fysieke identificatie plaatsvinden. De documenten die aangeleverd dienen te worden zijn: het KvK-uittreksel van de organisatie waarvoor u eHerkenning aanvraagt en identiteitsbewijzen van de wettelijk vertegenwoordigers.

Welke machtigingen moet ik selecteren om alles te kunnen regelen in het werkgeversportaal?

Om alles te kunnen regelen bij het UWV heeft u toegang tot de volgende negen diensten nodig:

 1. Melden en inzien verzuim gegevens Ziektewet en WAZO
 2. Inzien uitkeringsgegevens Ziektewet en WAZO
 3. Indienen ontslagaanvraag
 4. Inzien financiële gegevens voor eigenrisicodragers WGA en WW
 5. Inzien re-integratie gegevens voor eigenrisicodragers WW
 6. Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
 7. Controle Eigenrisico dragers
 8. Bezwaar maken
 9. Aanleveren en inzien re-integratie gegevens WIA

Alle diensten zijn te herkennen aan de dienstverlenernaam: UWV. Afhankelijk van de eHerkenning aanbieder kunt u kiezen om uzelf te machtigingen voor alle diensten op EH3 en lager of kunt u bovenstaande machtigingen één voor één selecteren. Het machtigingen voor alle diensten op EH3 en lager zorgt ervoor dat u ook gemachtigd wordt voor alle toekomstige diensten op dit niveau (en lagere niveau's). Indien u besluit om specifieke machtigingen aan te vragen, zorg er dan voor dat u alle machtigingen nauwkeurig selecteert. Alle aanbieders rekenen extra kosten voor extra machtigingen achteraf of gegevens wijzigingen van uw middel.

Wat kan ik met het werkgeversportaal van het UWV?

Via het werkgeversportaal regelt u alles rondom uw werknemersverzekeringen. Denk hierbij aan:

 • Beheren van uitkeringen op grond van de Ziektewet (ZW) en Wet arbeid en zorg (WAZO)
 • Informatie over eigenrisicodragerschap
 • Doorgeven van ziekte- en betermeldingen
 • Informatie vragen aan UWV
 • Indienen van ontslagaanvragen
 • Uploaden van re-integratieverslagen

Via de website van het UWV kunt u alle diensten vinden waarvoor u toegang krijgt via het portaal.

Kan ik eHerkenning (in de toekomst) ook voor andere zaken gebruiken?

eHerkenning wordt al veel gebruikt om in te loggen bij overheidsinstanties. In de toekomst wordt verwacht dat andere grote overheidsorganisaties ook over zullen stappen op inloggen met eHerkenning. Denk hierbij aan de Belastingdienst, RDW, DUO, Gemeente Den Haag en de Kamer van Koophandel. Het voordeel van eHerkenning is dat u met 1 inlogmiddel bij alle overheidsorganisaties kunt inloggen. Als u gebruikmaakt van eHerkenning EH3 dan bent u verzekerd van een hoge mate van veiligheid. Naast uw gebruikersnaam en pincode ontvangt u ook een zes-cijferige pincode op uw smartphone.

1 gedachte over “eHerkenning voor UWV werkgeversportaal aanvragen”

Plaats een reactie