eHerkenning voor Subsidieregeling praktijkleren

Het is niet meer mogelijk om zonder eHerkenning Subsidieregeling praktijkleren aan te vragen. Zorg ervoor dat u deze subsidie met een jaarlijks terugkerende deadline tijdig aanvraagt. Via eHerkenning Expert kunt u eenvoudig alle eHerkenning aanbieders vergelijken om zo een weloverwogen keuze te maken voor een geschikte aanbieder.

De subsidie kan aangevraagd worden voor scholieren en studenten die dit jaar minsten 610 uur begeleid zijn in de praktijk. Het RVO wil graag iedere werkgever dezelfde kans op een subsidie bieden, vandaar dat de subsidie pas achteraf aangevraagd kan worden. Per leerwerkplaats is maximaal 2700 euro beschikbaar. Alle goedgekeurde aanvragen van vorig jaar hebben deze maximale subsidie gekregen.

Combinatie met Cofinanciering Sectorplannen

De subsidiepraktijkleren is te combineren met de financiering vanuit het sectorplan. Het doel van beide regelingen is om de leerplaatsen op peil te houden. Met deze combinatie is maximaal 6000 euro per leerling aan subsidie te verkrijgen voor werkgevers die MBO BBL-ers in dienst hebben.

eHerkenning noodzakelijk

Sinds 1 juli 2014 is eHerkenning noodzakelijk voor alle communicatie met overheidsinstanties. Er zijn vijf betrouwbaarheidsniveaus, waarvan betrouwbaarheidsniveau 1 voldoende is om de Subsidieregeling praktijkleren aan te vragen. Houd er rekening mee bij het aanschaffen van een eHerkenningsmiddel dat u met dit beveiligingsniveau al uw zaken met de overheid dekt. Voor het aanvragen van de WBSO is betrouwbaarheidsniveau 2+ noodzakelijk. Vraag uw eHerkenningsmiddel tijdig aan!

Een reactie plaatsen