Deadline Gecombineerde opgave 2019 is 15 mei 2019

Tot en met 15 mei 2019 is het mogelijk om de Gecombineerde opgave 2019 in te vullen en op te sturen. Om deze jaarlijkse aanvraag in te dienen heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig. Zorg ervoor dat u ruim voor de deadline uw middel in bezit hebt met de juiste machtigingen. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel, bekijk dan hieronder de goedkoopste eHerkenning aanbieder.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH2+

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 13,80 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

Waar moet u rekening mee houden bij de Gecombineerde opgave 2019?

U bent verplicht om de Gecombineerde opgave in te vullen als u een brief heeft ontvangen van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De Gecombineerde opgave is een jaarlijks terugkerende aanvraag om de landbouwtelling in te dienen en subsidies aan te vragen. Ook als u weinig landbouwactiviteiten heeft dient u deze aanvraag in te dienen. De deadline voor de aanvraag is 15 mei 2019, hierbij gelden de volgende peildata:

  • Het aantal dieren op 1 april
  • De situatie voor de grond op 15 mei

Belangrijk is dat uw eHerkenningsmiddel in orde is. Heeft u vorig jaar uw Gecombineerde opgave ingediend met eHerkenning, en is uw middel op 15 mei 2019 nog geldig? Dan kunt u hoogstwaarschijnlijk gewoon inloggen. Is uw middel verlopen? Neem dan contact op met uw provider om een verlengingsproces in gang te zetten. Heeft u nog geen middel, bekijk dan via onze eHerkenning vergelijking welke aanbieder op dit moment het goedkoopst is.

Hoe zeker weten dat uw eHerkenningsmiddel geldig is om de Gecombineerde opgave 2019 in te dienen?

Weet u niet zeker of uw middel nog geldig is, probeer dan even in te loggen bij mijn.rvo.nl. Indien u succesvol kunt inloggen weet u zeker dat u de juiste machtigingen in bezit heeft. Als u zeker wilt weten dat uw middel op 15 mei nog geldig is, kunt u de bevestigingsmail van uw eHerkenning provider opzoeken. Daar staat vermeldt tot wanneer het middel geldig is. Ook hebben sommige providers beheerportalen waar u uw eigen gegevens kunt inzien.

Test uw middel ruim van te voren, want eHerkenning aanvragen of het wijzigen van uw eHerkenningsmiddel kan enkele dagen in beslag nemen.

Wat is er veranderd in de Gecombineerde Opgave 2019

In grote lijnen is de aanvraag hetzelfde als in 2018, maar er zijn een aantal zaken aangepast. De volledige lijst is te vinden op RVO.nl in het document Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019. Zo is het vanaf 2019 mogelijk om braakliggend land met een mengsel van drachtplanten als hoofdteelt inzetten voor Ecologisch Aandachtsgebied (EA). Daarnaast zijn er extra controles toegevoegd over afmetingen voor o.a. bufferstroken, akkerranden, heggen en vijvers. Hiervoor zijn ook aanvullende regels gekomen. De periode voor instandhouding voor alle vanggewassen gaat naar acht weken.

Plaats een reactie