AMICE webportaal 17 juni volledig over op eHerkenning

Het is na 17 juni 2015 niet meer mogelijk om met uw certificaat in te loggen op het AMICE webportaal. Dit geldt ook voor melders. Inloggen kan mid-juni alleen nog met een eHerkenningsmiddel.

Eerste keer inloggen bij AMICE

AMICE kan niet automatisch uw gegevens koppelen met de gegevens die het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen van u heeft. U dient eenmalig, indien u niet werkzaam bent bij een omgevingsdienst, een aantal gegevens en een werkgeversverklaring op te geven. Met deze gegevens kan het LMA u weer de juiste rechten geven. Zij nemen contact met u op, zodra de gegevens zijn verwerkt. Hierna kunt u niet meer inloggen met uw certificaat.

Eigen meldsoftware

U dient voor 17 juni minimaal 1 keer in te loggen met uw eHerkenningsmiddel bij het AMICE webportaal. Het bestaande certificaat wordt dan gekoppeld aan uw nieuwe account, mits de gegevens overeen komen. Certificaten van gebruikers die na 17 juni niet inloggen met eHerkenning worden ingetrokken. Bij een verlopen certificaat kunt u een nieuwe downloaden via het webportaal van AMICE.

eHerkenning verplicht

Alle gebruikers van het AMICE webportaal dienen over te stappen naar eHerkenning. Elke gebruiker dient minimaal 1 keer voor 17 juni 2015 in te loggen om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Om in te kunnen loggen is een eHerkenningsmiddel niveau 2+ of hoger noodzakelijk met een machtiging voor de dienst “Toegang tot meldsysteem AMICE”. eHerkenning aanvragen kan eenvoudig via onze vergelijker.

Een reactie plaatsen