24.000 ondernemers krijgen uitstel van de Belastingdienst

Rate this post

De Rijksoverheid meldt dat 24.000 kleine ondernemers uitstel krijgen voor het doen van de belastingaangifte. De deadline is verplaatst van 1 maart 2020 naar 1 juli 2020. Op die manier krijgen de ondernemers meer tijd voor het aanvragen van eHerkenning. Bekijk hier wanneer eHerkenning verplicht is bij de Belastingdienst.

De wachttijd voor eHerkenning is opgelopen van 0 tot 3 werkdagen naar 0 tot enkele weken. Achterstanden worden overigens snel ingelopen door de verschillende eHerkenning leveranciers. Ondernemers die in aanmerking komen voor een uitstel worden hiervan op de hoogte gebracht. Het gaat om ondernemers die zelf de loonaangifte doen via de website van de Belastingdienst.

Vraag eHerkenning tijdig aan

Wij adviseren alle ondernemers die eHerkenning nodig hebben het middel tijdig aan te vragen. Het aanvragen en uitgeven van een middel kan 0 tot enkele weken in beslag nemen. Buiten het feit dat alle gegevens grondig gecontroleerd moeten worden, is er in sommige gevallen een fysieke identificatie noodzakelijk. Zo'n controle moet ingepland worden.

Om in te kunnen loggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk is eHerkenning niveau 3 benodigd.

Plaats een reactie