VOG aanvragen met eHerkenning

Een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen voor een medewerker kan eenvoudig online. Een VOG aanvragen moest voorheen bij het gemeentehuis en ging gepaard met een hoop papierwerk. Die tijden zijn gelukkig voorbij door de komst van eHerkenning. VOG aanvragen kan nu eenvoudig online, hiervoor heeft u alleen een eHerkenningsmiddel nodig.

Welke eHerkenning heeft u nodig voor VOG aanvragen?

Op dit moment vraagt de dienstverlener Dienst Justis eHerkenning niveau 1 uit om een VOG aan te vragen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit niveau verhoogd wanneer de wet Digitale Overheid in werking treedt. Vanaf dat moment is eHerkenning niveau 1 niet meer rechtsgeldig en dus ook niet meer toegestaan. Naar welk betrouwbaarheidsniveau de dienst wordt verhoogd is niet bekend.

Indien u eHerkenning voor een langere periode wil gebruiken dan adviseren wij om eHerkenning niveau 3 aan te schaffen. Op die manier weet u zeker dat u met zekerheid bij alle huidige en toekomstige dienstverleners op EH3 kan inloggen. Daarbij hoeft u bij een upgrade niet opnieuw alle documenten en handtekeningen aan te leveren.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Hoe vraag ik een VOG aan voor een medewerker?

Voor een VOG aanvragen dient u in het bezit te zijn van een geldig eHerkenningsmiddel. Volg onderstaande stappen om een VOG aan te vragen voor een medewerker:

  1. Log met eHerkenning in bij Dienst Justis: https://mijn.justis.nl/vog/vogorganisatie/inloggen.htm
  2. Vul de gegevens in van de medewerker
  3. Geef aan waarvoor de verklaring noodzakelijk is en welke functie uitgeoefend gaat worden
  4. Geef de profielen aan waarvoor gescreend moet worden
  5. Rond de aanvraag af

De medewerker ontvangt een e-mailnotificatie en kan vervolgens met DigiD inloggen om de gegevens te bevestigen. Na bevestiging kan de medewerker middels iDEAL betalen aan Dienst Justis. De totale kosten hiervoor zijn € 33,85. Na betaling wordt de medewerker gescreend en krijgt de medewerker het resultaat op het opgegeven adres thuisgestuurd. De VOG bevat een aantal echtheidskenmerken die het document officieel maken.

De voordelen van een VOG digitaal aanvragen is dat het € 7,50 goedkoper is dan bij een gemeentehuis. Ook scheelt het een hoop tijd en onnodig veel papierwerk. VOG aanvragen is vooral populair in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen.

Kan ik een VOG aanvragen ZONDER eHerkenning?

Er zijn verschillende commerciële partijen die VOG aanvragen zonder eHerkenning mogelijk maken. In eerste instantie lijkt dit een goede en snelle keuze, maar uiteindelijk bent u vaker duurder uit dan wanneer u eHerkenning aanvraagt. De commerciële partijen vragen namelijk extra kosten voor het aanvragen van de VOG. Deze kosten worden bovenop de € 33,85 gerekend. Een VOG aanvraag van een commerciële partij wordt even snel verwerkt als een normale aanvraag. U bent dus altijd duurder uit als u een commerciële partij gebruikt. Ons advies is om een VOG direct bij Dienst Justis aan te vragen.

Plaats een reactie