eHerkenning niveau 3 aanvragen

Wilt u eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 aanvragen? Dan bent u bij eHerkenning Expert aan het juiste adres. Wij vergelijken alle erkende aanbieders die eHerkenning niveau 3 uitgeven. De beste keus op dit moment is:

Beste eHerkenning keus

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule.

eHerkenning niveau 3 vergelijken

Aanbieder Prijs (per jaar) Review
Reconi niveau 3 Vanaf € 28,89
KPN niveau 3 Vanaf € 60,00
Zlogin betrouwbaarheidsniveau 3 Vanaf € € 29,98
QuoVadis betrouwbaarheidsniveau 3 Vanaf € 32,33
Connectis niveau 3 Vanaf € 40,00

Bekijk hier de volledige EH3 kostenspecificatie.

Alle zes erkende leveranciers ondersteunen betrouwbaarheidsniveau 3 en leveren hetzelfde middel. Het grote verschil tussen de verschillende leveranciers is de prijs en de service. Door te kiezen voor de beste keus bespaart u gemiddeld € 35 per jaar.

Wat zijn de kosten van eHerkenning niveau 3?

De kosten voor een EH3 middel is afhankelijk van de gekozen leverancier. Op de website van de leverancier vindt u een vanaf prijs voor een middel. Deze prijs kan hoger worden door extra (verplichte) opties te selecteren. Denk hierbij aan:

 • Het selecteren van additionele machtigingen om bij een dienst in te mogen loggen
 • Fysieke identificatiekosten
 • Het versturen van eenmalige codes via SMS
 • Inloggen in de beheermodule
 • OTP device
 • Spoedprocedures

De prijs is meestal gebaseerd op een contract van meerdere jaren. Afhankelijk van de leverancier kunt u kiezen tussen 5, 3 en 1 jaar. Bij een kortere geldigheidsduur wordt de prijs over het algemeen verhoogd. Om het EH3 middel te wijzigen kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Overzicht kosten niveau 3 bij alle leveranciers

In onderstaand tabel ziet u de kosten per jaar bij alle eHerkenning leveranciers voor een niveau 3 middel. Bij dit overzicht is van de langste geldigheidsduur uitgegaan.

Connectis KPN QuoVadis Reconi Z login
Kosten middel 1 jaar
(o.b.v. 3 of 5 jaar)
€ 30 € 30 € 32,33 € 28,98 € 29,95
9 machtigingen UWV Gratis € 35 Gratis Gratis Gratis
OTP
(optioneel)
€ 40 N.v.t. € 45 N.v.t. Gratis
Beheermodule Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Totaal € 30 € 65 € 32,33 € 28,98 € 29,95
Connectis
Review
KPN
Review
QuoVadis
Review
Reconi
Review
Z login
Review

Hoe kunt u niveau 3 aanvragen?

eHerkenning aanvragen met niveau 3 kan eenvoudig via onze geselecteerde beste keus. Afhankelijk van de aanbieder zijn er een aantal documenten noodzakelijk. Documenten die u alvast kunt verzamelen zijn:

 • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)
 • Kopie legitimatiebewijs van de bevoegd vertegenwoordigers die op het middel vermeldt worden

Buiten deze documentatie worden om veel persoonsgegevens gevraagd om het middel op naam te registreren. Denk hierbij aan:

 • Organisatiegegevens
 • Gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger
 • Gegevens van de eventuele gebruiker

Als laatste kunt u verwachten dat u fysiek geïdentificeerd moet worden. Dit door iemand bij u op locatie te laten komen of u gaat zelf naar een afgesproken locatie toe.

Wanneer vindt er een fysieke identificatie plaats bij EH3?

Bij eHerkenning niveau 3 aanvragen vindt niet altijd een fysieke identificatie plaats. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder voor wie u het middel aanvraagt en bij welke leverancier. Over het algemeen geldt het volgende:

 • Wordt het middel aangevraagd voor een bevoegd vertegenwoordiger? Dan moet de bevoegd vertegenwoordiger wel fysiek geïdentificeerd worden.
 • Wordt het middel aangevraagd voor een medewerker en is deze medewerker in loondienst? Dan hoeft de gebruiker niet fysiek geïdentificeerd te worden. Bij de volledige aanvraag vindt er geen fysieke identificatie plaats. De bevoegd vertegenwoordiger staat namelijk in voor de gebruiker.
 • Wordt het middel aangevraagd voor een medewerker en is deze medewerker niet in loondienst? Dan moet de gebruiker wel fysiek geïdentificeerd te worden.

Dit protocol kan bij iedere aanbieder verschillen, de regels van de aanbieder zijn bij de aanvraag uiteraard leidend.

Wat is het verschil tussen niveau 3 en andere niveaus?

Er bestaan 5 eHerkenning niveaus, namelijk: EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. Hoe hoger het niveau, hoe strenger de beveiliging. Dit betekent ook dat u bij een hoger niveau meer documenten moet aanleveren en meer verificaties moet doorlopen. EH3 is het één na hoogste niveau, en wordt alleen gevraagd bij diensten waarbij privacy en beveiliging een zeer grote rol speelt. Bij de aanvraag wordt gecontroleerd of de bevoegd vertegenwoordiger daadwerkelijk toestemming heeft gegeven voor het aanvragen van het middel. Daarbij wordt de bevoegd vertegenwoordiger zelfs fysiek geïdentificeerd door een speciaal team. Na uitgifte van het EH3 middel kunt u hiermee inloggen. Met niveau 3 logt u in met uw gebruikersnaam en pincode. Hierna ontvangt u een eenmalige, tijdelijke code via SMS op uw mobiele telefoon.

Bij andere niveaus, zoals EH1 en EH2, logt u slechts in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij EH2+ is er geen fysieke identificatie noodzakelijk, maar ontvangt u wel een tijdelijke code via SMS. Niveau 4 gaat in combinatie met een PKIOverheid certificaat. Zonder certificaat kan er dan niet ingelogd worden.

Waar kunt u inloggen met eHerkenning niveau 3?

Er zijn tientallen dienstverleners die niveau 3 uitvragen. Naar verwachting zullen dit de komende jaren een stuk meer worden. Indien u een middel op niveau 3 heeft dan kunt u ook bij diensten op een lager niveau inloggen. De belangrijkste dienstverleners die actief zijn op EH3 zijn:

Voor de volledige lijst verwijzen wij u door naar de officiële eHerkenning website.

Bij welke dienstverleners kan ik met niveau 3 inloggen?

Met niveau 3 kunt u bij alle diensten op EH3 en lager inloggen. Het is een veelgebruikt middel om in te kunnen loggen bij: het UWV, de belastingdienst, het RDW, De Nederlandsche Bank N.V. en Douane Nederland. Op de eHerkenning website vindt u de volledige lijst.

Kan ik ook op lagere niveaus inloggen met EH3?

Ja, het middel is geschikt om bij diensten van EH1, EH2, EH2+ en EH3 in te kunnen loggen. Controleer goed of u op ieder niveau de juiste machtigingen heeft.

Wat zijn de kosten van EH3?

Iedere leverancier mag zijn eigen prijzen bepalen. De kosten varieeren van € 29,80 tot € 45 per jaar. Dit is afhankelijk van de duur van het middel.

Hoelang duurt het voordat het middel uitgegeven wordt?

Door enorme drukte bij alle eHerkenning leveranciers kan het enkele weken duren voordat het middel uitgegeven wordt. Daarbij moet er voor EH3 in sommige gevallen ook een fysieke identificatie plaatsvinden. Vraag daarom ruim op tijd uw middel aan.

Kan ik met spoed EH3 aanvragen?

Ja, alle aanbieders bieden een spoedprocedure aan. Houd er rekening mee dat hier extra kosten voor gerekend worden. Deze kosten zijn gemiddeld € 50 per aanvraag.

9 gedachten over “eHerkenning niveau 3 aanvragen”

  • Het is mogelijk om met een OTP transponder te werken, dan hoeft u geen mobiele telefoon te gebruiken. Een gesproken verificatiecode is mogelijk, maar dan wordt u gebeld op uw mobiele telefoon.

   Beantwoorden
  • Zorg ervoor dat u het KvK-nummer opgeeft voor de BV waarvoor u eHerkenning wil aanvragen. Vervolgens stuurt u ook KvK-uittreksels mee van de onderliggende BV’s, totdat er een natuurlijke persoon wordt getoond.

   Voorbeeld:
   Voorbeeld Bedrijf Holding B.V. heeft als bevoegd vertegenwoordiger Voorbeeld Bedrijf B.V.
   Dan stuurt u ook een KvK-uittreksel van Voorbeeld Bedrijf B.V. mee. Als bij Voorbeeld Bedrijf B.V. geen natuurlijk persoon staat dan stuurt u wederom het KvK-uittreksel van de onderliggende B.V.

   Beantwoorden
 1. Ik ben penningmeester van een sportvereniging. Ik wil VOG aanvragen (via gratis VOG minVWS) voor onze medewerkers. Welk niveau moet ik dan aanvragen? Ik wil liefst de goedkoopste is niveau 1 voldoende?

  Beantwoorden
 2. KPN en Reconi lijken hetzelfde backend / backoffice / aanvraagsysteem te gebruiken? Ze lijken verdacht veel op elkaar. Inclusief de idiote 5-cijfer “password”

  Beantwoorden

Plaats een reactie