eHerkenning niveau 2+ aanvragen

Rate this post

Heeft u eHerkenning niveau 2+ nodig om in te loggen bij overheidsdienstverleners? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn zelf geen erkend eHerkenning aanbieder, maar wij vergelijken alle erkende aanbieders die EH2+ uitgeven. De vergelijking vindt plaats op basis van prijs, aanvraagproces en klantenservice. Onderstaande aanbieder is de beste EH2+ keus op dit moment.

Beste eHerkenning Keus

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

eHerkenning niveau 2+ vergelijken

Aanbieder Prijs (per jaar)
Reconi niveau 2 plus Vanaf € 13,80
o.b.v. 5 jaar
KPN niveau 2+ Vanaf € 14,00
o.b.v. 5 jaar
Connectis niveau 2 plus Vanaf € 18,33
o.b.v. 3 jaar
Zlogin betrouwbaarheidsniveau 2 plus Vanaf € 18,33
o.b.v. 3 jaar
QuoVadis betrouwbaarheidsniveau 2+ Vanaf € 30,00
o.b.v. 3 jaar

Bekijk hier de volledige EH2+ kostenspecificatie.

De zes erkende leveranciers die eHerkenning 2+ uitgeven, leveren allemaal hetzelfde middel en zorgen allemaal voor toegang tot de gewenste dienst(en). Er is dus geen verschil in de geleverde dienst en door te kiezen voor de goedkoopste aanbieder kunt u jaarlijks heel heel wat kosten besparen.

Wat zijn de kosten van eHerkenning niveau 2+?

De kosten verschillen per leverancier en kan meer dan € 10 per jaar verschillen. Iedere leverancier toont de prijzen van het middel op de website. Een middel kan uitgegeven worden voor meerdere jaren, en hierbij geldt hoe langer het middel geldig is des te goedkoper het middel wordt. De geldigheidsduur kan variëren van 1, 3 of 5 jaar (afhankelijk van de leverancier). Houd rekening met mogelijk extra kosten bij het aanvragen van een EH2+ middel, zoals:

 • Het selecteren van additionele machtigingen om bij een dienst in te mogen loggen
 • Het versturen van eenmalige codes via SMS
 • Inloggen in de beheermodule
 • OTP device
 • Spoedprocedures

Overzicht kosten niveau 2+ bij alle leveranciers

In onderstaand tabel ziet u de kosten per jaar bij alle eHerkenning leveranciers voor een niveau 2+ middel. Bij dit overzicht is van de langste geldigheidsduur uitgegaan en teruggerekend naar 1 jaar.

Connectis KPN QuoVadis Reconi Z login
Kosten middel 1 jaar € 18,33 € 14 € 23,33 € 13,80 € 18,33
10 machtigingen € 10 € 27,50 € 10 Gratis Gratis
OTP
(optioneel)
€ 40 N.v.t. € 15 N.v.t. Gratis
Beheermodule Offerte Gratis Gratis Gratis Gratis
Totaal € 28,33 € 41,50 € 33,33 € 13,80 € 18,33
Connectis
Review
KPN
Review
QuoVadis
Review
Reconi
Review
Z Login
Review

Hoe kunt u eHerkenning niveau 2+ aanvragen?

U kunt eHerkenning aanvragen via onze vergelijkingstool, waarbij direct de beste keus van dit moment is geselecteerd. Op die manier hoeft u zelf geen prijzen meer te vergelijken en ziet u direct de goedkoopste aanbieder. Door op de link te klikken wordt u automatisch geleid naar het aanvraagproces van de aanbieder. Het enige wat u nog hoeft te doen is de juiste gegevens invoeren. Hierbij is het belangrijk dat u alles correct invoert, aangezien alle gegevens en documenten gecontroleerd moeten worden aan de hand van strenge eisen.

De volgende gegevens zullen gevraagd worden tijdens het EH2 plus aanvraagproces:

 • Organisatiegegevens
 • Gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger
 • Gegevens van de eventuele gebruiker

De volgende documenten zullen altijd gevraagd worden:

 • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)
 • Kopie legitimatiebewijs van de bevoegd vertegenwoordigers die op het middel vermeldt worden

Na het aanvragen dient u de stukken per post op te sturen naar de leverancier. Dit is noodzakelijk omdat een originele handtekening vereist is. Dit betekent dus ook dat u geen gescande of digitale handtekening mag zetten op het formulier.

Waar moet u rekening mee houden bij eHerkenning niveau 2+ aanvragen?

Buiten het feit dat u de juiste informatie, de juiste documentatie en een originele handtekening dient te verstrekken, raden wij u ook aan om naar de toekomst te kijken. Wij zien dat eHerkenning steeds vaker gevraagd wordt aan ondernemers, en dat steeds meer dienstverleners eHerkenning niveau 3 uitvragen. Het kan zo zijn dat u bijvoorbeeld op dit moment EH2+ nodig heeft, maar dat u in de toekomst EH3 nodig heeft om in te loggen. Als u verwacht om in de toekomst in te moeten loggen bij dienstverleners op EH3 of dat uw huidige dienstverlener het niveau verhoogd naar EH3, dan raden wij u aan om eHerkenning niveau 3 aan te vragen.

Mocht u al in het bezit zijn van een EH2+ middel dan is dat ook geen probleem. Alle eHerkenning leveranciers hebben een upgradeproces, waarbij het niveau van het middel verhoogd kan worden. Let op: hierbij dient u wel weer het gehele proces door te lopen waarbij alle gegeven geverifieerd moeten worden. U bespaard dus tijd en een hoop gedoe als u direct het juiste niveau aanvraagt.

Waar kunt u inloggen met eHerkenning niveau 2+?

Er zijn zeer veel dienstverleners die niveau 2 plus uitvragen. Dit was vroeger bij de meeste dienstverleners ook de standaard. Met een middel op niveau EH2+ kun u ook inloggen bij diensten op een lager niveau. Hiervoor moet u wel beschikken over de juiste machtigingen. De bekendste dienstverleners die actief zijn op niveau 2+ zijn:

 • CJIB
 • NVWA
 • RVO.nl (eLoket, WBSO en mijn.rvo.nl)
 • Personenregister

Plaats een reactie