eHerkenning niveau 2 aanvragen

Wij vergelijken eHerkenning aanbieders op basis van prijs, zodat u eenvoudig en direct de goedkoopste eHerkenning aanbieder ziet. Door eHerkenning vergelijken kunt u bij het aanschaffen van een middel besparen in de kosten. Op deze pagina vindt u alle leveranciers die eHerkenning niveau 2 aanbieden.

eHerkenning niveau 2 vergelijken

Let op: Moet u in de toekomst ook bij andere overheidsorganisaties inloggen? Dan raden wij aan om alvast een middel op een hoger niveau aan te schaffen.

Aanbieder Prijs (per jaar)
Reconi niveau 2 Vanaf € 10
KPN niveau 2 Vanaf € 11
Connectis niveau 2 Vanaf € 13
Zlogin betrouwbaarheidsniveau 2 Vanaf € 15
QuoVadis betrouwbaarheidsniveau 2 Vanaf € 20,83

Niet alle zes eHerkenning leveranciers bieden EH2 aan. Digidentity is de enige aanbieder die geen EH2 middel aanbiedt. Mocht u toch gebruik willen maken van Digidentity dan kunt u een EH2+ middel aanvragen. De aanbieders die wel EH2 aanbieden verschillen op basis van prijs, het aanvraagproces en klantenondersteuning. Wij raden u aan om de goedkoopste EH2 leverancier te kiezen.

Wat zijn de kosten van eHerkenning niveau 2?

Zoals u in het prijzenoverzicht kunt zien kan u jaarlijks meer dan € 10 besparen door alleen de goedkoopste leverancier te kiezen. De kosten voor een EH2 middel worden over het algemeen niet hoger dan de prijs die u nu ziet. U dient de bevoegdheid te verifiëren met een recent KvK-uittreksel. Indien u hier niet over beschikt dan kunnen hier mogelijk extra kosten voor in rekening gebracht worden. Het prijsverschil tussen EH2 en hogere betrouwbaarheidsniveaus komt vooral doordat er minder verificaties uitgevoerd dienen te worden. Ook valt het middel in de categorie laag als het aankomt op beveiliging.

Na uitgifte van uw eHerkenning niveau 2 middel kunt u met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij diensten op niveau 2 en lager. Het middel kan uitgegeven worden voor 1, 3 of 5 jaar (afhankelijk van de gekozen leverancier).

Connectis KPN QuoVadis Reconi Z login
Kosten middel 1 jaar € 13 € 11 € 20,83 € 10 € 15
10 machtigingen Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Beheermodule Offerte Gratis Gratis Gratis Gratis
Totaal € 13 € 11 € 20,83 € 10 € 15
Connectis
Review
KPN
Review
QuoVadis
Review
Reconi
Review
Z login
Review

Hoe kunt u eHerkenning niveau 2 aanvragen?

Via onze vergelijker kunt u de website van een leverancier naar keuze bezoeken en het aanvraagproces starten. Iedere leverancier heeft een eigen aanvraagproces, waarbij eHerkenning aanvragen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. eHerkenning niveau 2 aanvraagproces is door alle leveranciers zo ingericht dat u het met de juiste informatie eenvoudig kunt invullen. Het is zeer belangrijk dat u alle gegevens correct invult, aangezien iedere aanvraag aan de hand van strenge eisen gecontroleerd wordt. Ook de bijgeleverde documentatie moet correct en nog geldig zijn.

De volgende gegevens zullen door de leverancier gevraagd worden tijdens het aanvragen van EH2:

  • Organisatiegegevens
  • Gegevens van de bevoegd vertegenwoordiger
  • Gegevens van de eventuele gebruiker
  • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie
  • Kopie legitimatiebewijs van de bevoegd vertegenwoordigers die op het middel vermeldt worden

Waar moet u rekening mee houden bij eHerkenning niveau 2 aanvragen?

Het is ontzettend belangrijk dat u de juiste gegevens invult en de juiste documentatie aanlevert. Iedere aanvraag wordt handmatig gecontroleerd en bij onvolledigheden moet er contact opgenomen worden met de eigenaar van het middel. Als alle informatie en documentatie correct aangeleverd wordt dan zal de uitgifte sneller plaatsvinden.

Een ander belangrijk punt is dat het aanvragen van een EH2 middel niet volledig online is. U dient na uw aanvraag het registratieformulier per post op te sturen naar de leverancier. Het formulier moet ondertekend worden door de opgegeven bevoegd vertegenwoordigers. Indien er meerdere bevoegd vertegenwoordigers gezamenlijk bevoegd zijn dan moeten alle bevoegd vertegenwoordigers opgegeven worden bij de aanvraag. Ook moeten beide vertegenwoordigers een originele handtekening aanleveren.

Houd ook rekening met de toekomst en bedenk voor uzelf bij welke overheidsdienstverleners u mogelijk in de toekomst moet inloggen. Controleer vervolgens welk niveau deze dienstverleners uitvragen. Vragen zij een hoger niveau, dan kunt u beter alvast een middel op een hoger niveau aanschaffen.

Waar kunt u inloggen met eHerkenning niveau 2?

U logt bij EH2 in met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U heeft geen mobiele telefoon nodig om in te loggen. De bekendste dienstverleners op niveau 2 zijn:

  • Het Omgevingsloket
  • Tenderned
  • KvK (let op: wordt ook niveau 3)
  • Logius
  • Energielabel voor woningen

Plaats een reactie