eHerkenning niveau 1 aanvragen

Als u van plan bent om eHerkenning niveau 1 aan te vragen dan wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Bij eHerkenning Expert vergelijken wij alle eHerkenning leveranciers die niveau 1 inclusief alle bijbehorende machtigingen leveren. Door het vergelijken van eHerkenning maakt u geen onnodige kosten en ziet u direct waar u het goedkoopste niveau 1 middel kunt aanvragen.

eHerkenning niveau 1 vergelijken

Let op: Vanaf 1 juli 2021 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van EH1. Dit betekent dat u een hoger niveau nodig heeft om bij uw gewenste dienst in te kunnen loggen. Raadpleeg de website van de dienstverlener voor het nieuwe betrouwbaarheidsniveau. Wij adviseren om alvast eHerkenning niveau 3 aan te vragen indien u voor een langere periode eHerkenning nodig heeft.

Populaire diensten en dienstverleners:

Aanbieder Prijs Review
Reconi niveau 1 Vanaf € 5
KPN niveau 1 Vanaf € 5
Connectis niveau 1 Vanaf € 5
Zlogin betrouwbaarheidsniveau 1 Vanaf € 5
QuoVadis betrouwbaarheidsniveau 1 Vanaf € 5,25
Er zijn zes erkende eHerkenning leveranciers en ze leveren allemaal eHerkenning niveau 1. De leveranciers verschillen alleen op basis van tarieven, het aanvraagproces en de klantenservice. Wij raden u aan om de goedkoopste leverancier te kiezen.

Wat zijn de kosten van eHerkenning niveau 1?

Een EH1 middel is een stuk goedkoper dan een middel op een hoger niveau. In onze prijsvergelijking kunt u zien dat een EH1 middel nog geen € 10 per jaar kost, maar dat u wel enkele euro’s per jaar kan besparen. Over het algemeen wordt de prijs niet hoger dan de prijs die u ziet. De kosten zijn lager dan bij andere middelen, omdat veel verificaties niet uitgevoerd hoeven te worden. Zo hoeft er geen fysieke identificatie plaats te vinden en hoeft alleen aangetoond te worden dat de opgegeven gebruiker werkzaam is bij de opgegeven organisatie. Bij het inloggen wordt alleen een gebruikersnaam en wachtwoord verstrekt. U ontvangt dus geen tijdelijke pincode via SMS, waardoor er geen mobiele telefoon nodig is bij het inloggen. Het middel kan uitgegeven worden voor 5, 3 of 1 jaar, dit is afhankelijk van welke leverancier u kiest.

Hoe kunt u eHerkenning niveau 1 aanvragen?

U kunt eenvoudig het aanvraagproces starten bij een leverancier naar keuze. Iedere leverancier heeft een eigen geoptimaliseerde EH1 aanvraagproces. Het voordeel van EH1 is dat het volledig online aangevraagd én uitgegeven kan worden. Het is dus niet noodzakelijk om stukken per post aan te leveren, waardoor uitgifte van het middel vrijwel direct mogelijk is. De meeste leveranciers kunnen het middel dan ook dezelfde dag verwerken en uitleveren. Dit is afhankelijk van de drukte en het verwerkingsproces.

Uw aanvraag wordt grondig gecontroleerd bij de gekozen leverancier, waarbij de volgende gegevens gevraagd zullen worden:

  • Organisatiegegevens
  • Gegevens van de gebruiker
  • Een recent KvK-uittreksel van de organisatie waar een natuurlijk persoon op wordt getoond (dus geen holding)

Na het controleren van uw aanvraag kan het middel direct worden uitgegeven.

Waar kunt u inloggen met eHerkenning niveau 1?

Er zijn redelijk wat dienstverleners die EH1 uitvragen, maar wij verwachten dat dit de komende tijd steeds minder wordt. Steeds meer dienstverleners vragen een hoger niveau uit, zoals EH2+ of EH3. Bekende dienstverleners die op dit moment EH1 uitvragen zijn:

  • Dienst Justis, veelgebruikt voor Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • KvK, opvragen bedrijfsinformatie in het handelsregister
  • RVO, schade door mijnbouw en mijn.rvo.nl (let op: alleen voor enkele subsidieregelingen, anders heeft u EH2+ nodig.)
  • CertiQ

Is EH1 veilig genoeg?

EH1 is het laagste betrouwbaarheidsniveau van eHerkenning. Bij de alle leveranciers kan dit niveau volledig online aangevraagd en uitgegeven worden, terwijl bij andere niveaus een originele handtekening noodzakelijk is. Wanneer het middel uitgegeven is, kan er met een gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd worden bij een dienstverlener. Vanaf EH2+ wordt er bij iedere inlog een extra verificatiecode naar de smartphone gestuurd, een belangrijk onderdeel om de veiligheid te garanderen. De vraag is of de dienstverlener met EH1 zeker weet met wie er zaken wordt gedaan, gezien de lage controle en eenvoudige manier van inloggen. Wij denken van niet.

Gratis eHerkenning niveau 1

Connectis was de enige aanbieder die gratis eHerkenning niveau 1 leverde. Helaas zijn zij hiermee gestopt en worden er nu wel kosten in rekening gebracht voor een EH1 middel. Geen van de zes erkende leveranciers zijn van plan om in de toekomst een gratis EH1 middel aan te bieden. Hoewel Connectis het niet meer gratis aanbiedt, zijn zij wel de goedkoopste leverancier.

Plaats een reactie