Is eHerkenning aanvragen voor UWV verplicht?

Ja, vanaf 1 november 2019 bent u verplicht om met eHerkenning bij het UWV in te loggen.

Logt u nu nog in met uw normale UWV-account bij het werkgeversportaal? Dat is vanaf 1 november 2019 niet meer mogelijk. Vanaf dat moment bent u verplicht om bij het werkgeversportaal in te loggen met eHerkenning. Op dit moment kunt u zowel met uw huidige account als met een eHerkenningsmiddel inloggen. U wordt verzocht om ruim voor de deadline van 1 november 2019 een verplicht eHerkenningsmiddel niveau 3 aan te vragen. Doet u dit niet, dan kunt u niet inloggen bij het werkgeversportaal. De overgang naar eHerkenning gaat geleidelijk om iedereen ruim voldoende tijd te geven om een geschikt middel aan te vragen.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Wij van eHerkenning Expert vergelijken alle eHerkenning aanbieders die een geldig middel leveren waarmee ingelogd kan worden bij het UWV. Zo ziet u direct waar eHerkenning aanvragen het beste is en hoeft u niet te zoeken naar een geschikte leverancier. Goed om te weten is dat iedere leverancier als doel heeft om u in te laten loggen bij een dienstverlener. Er bestaat dus geen middel van hogere kwaliteit. De leveranciers verschillen vooral op basis van prijs en klantenservice.

Welk eHerkenning niveau stelt het UWV verplicht?

Een niveau 3 middel is verplicht om in te kunnen loggen bij het UWV. Het is niet mogelijk om met een lager betrouwbaarheidsniveau in te loggen. Heeft u een niveau 4 middel? Dan kunt u wel gebruik maken van de diensten van het UWV. Voor het inloggen bij het UWV ontvangt u een gebruikersnaam en een pincode. Als tweede verificatie ontvangt een unieke code op uw mobiele telefoon. Heeft u geen mobiele telefoon of wilt u deze niet gebruiken? Sommige providers bieden een transponder waarop deze codes ontvangen kunnen worden.

Waar moet ik rekening mee houden met het eHerkenningsmiddel dat UWV verplicht stelt?

Het werkgeversportaal ondersteunt geen kvk-vestigingsnummers. Dit houdt in dat u het middel niet kunt beperken tot een vestiging. Doet u dit wel, dan kunt u geen toegang krijgen tot de diensten van het UWV via eHerkenning. Geef dus bij eHerkenning aanvragen voor UWV aan dat u zich niet wilt beperken tot een vestiging.

Het is belangrijk dat u het juiste niveau selecteert. Indien u een niveau lager dan 3 selecteert dan kunt u geen toegang krijgen. Het is dus verplicht dat u niveau 3 of hoger selecteert. Daarbij is het bij sommige leveranciers zo dat u ook zelf uw machtigingen moet selecteren. Zorg ervoor dat u alle negen machtigingen selecteert die bij het UWV horen:

  • Melden en inzien verzuim gegevens Ziektewet en WAZO
  • Inzien uitkeringsgegevens Ziektewet en WAZO
  • Indienen ontslagaanvraag
  • Inzien financiële gegevens voor eigenrisicodragers WGA en WW
  • Inzien re-integratie gegevens voor eigenrisicodragers WW
  • Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
  • Controle Eigenrisico dragers
  • Bezwaar maken
  • Aanleveren en inzien re-integratie gegevens WIA

Indien de leverancier aangeeft dat u bij alle dienstverleners kunt inloggen dan hoeft u zelf geen specifieke machtigingen te selecteren.

Houd er tot slot rekening mee dat er een fysieke identificatie plaats moet vinden bij niveau 3. Afhankelijk van de aanbieder kan dit op kantoor, een locatie naar keuze of een centraal punt. Hier wordt u door de leverancier verder over voorgelicht.

Een reactie plaatsen