eHerkenning voor het RDW aanvragen

Rate this post

U kunt bij het Dienst Wegverkeer (RDW) bijvoorbeeld uw voertuig laten schorsen door online in te loggen met eHerkenning. Hiervoor heeft u een eHerkenningsmiddel nodig dat geleverd kan worden door één van de zes eHerkenning leveranciers. eHerkenning Expert vergelijkt deze leveranciers op basis van prijs en service. Iedere leverancier levert hetzelfde inlogmiddel en verschilt alleen op basis van aanvraagproces, prijs en klantenservice. Hieronder ziet u de beste keus van dit moment.

Beste eHerkenning Keus

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Belangrijk voor eHerkenning aanvragen: Om succesvol in te kunnen loggen bij RDW dient u Alle dienstverleners te selecteren op niveau EH3 (standaard voorgeselecteerd). Indien u niet alle dienstverleners wenst, dient u de specifieke diensten selecteren.

Welk eHerkenning betrouwbaarheidsniveau is nodig voor het RDW?

RDW heeft het betrouwbaarheidsniveau verhoogd van EH2/EH2+ naar EH3. Deze verhoging is geldig vanaf oktober 2018 en vanaf dat moment kan bij het RDW alleen ingelogd worden met een EH3 middel. Indien u voorheen wel kon inloggen met eHerkenning bij het RDW dan is het goed mogelijk dat dit nu niet meer kan. Controleer ruim van te voren het betrouwbaarheidsniveau van uw middel. Dit kunt u doen door in te loggen in het beheerportaal of contact op te nemen met uw aanbieder. Eventuele bevestigingsmails van uw middel kunnen ook meer duidelijkheid scheppen.

Is het niveau van uw middel te laag dan is opnieuw eHerkenning aanvragen uw enige optie. U kunt dit doen door een upgrade uit te voeren of door een nieuw middel op EH3 aan te vragen.

Welke machtigingen moet ik selecteren voor o.a. schorsingen, demontagecodes of naam overschrijvingen?

Het RDW heeft momenteel vijf actieve eHerkenning diensten welke allemaal actief zijn op EH3. Als uw gekozen eHerkenning leverancier Alle Dienstverleners op EH3 aanbiedt dan weet u zeker dat de juiste machtigingen geselecteerd zijn. Mocht u zelf machtigingen willen kiezen, zorg er dan voor dat u de volgende machtigingen op niveau 3 geselecteerd heeft:

  • RDW - Schorsen Zakelijk 2
  • RDW - Voertuig overschrijven op rechtspersoon
  • RDW - Demontage aanvragen
  • RDW - Bezwaar indienen
  • RDW - Schorsen Zakelijk

Mocht u in het verleden één van deze machtigingen hebben geselecteerd op een lager niveau, dan komen deze te vervallen. Het RDW bepaalt zelf het uitgevraagde niveau en mag deze verhogen of verlagen.

Wat kan ik met eHerkenning bij het RDW?

U kunt bijvoorbeeld een kenteken van een voertuig schorsen wanneer u van plan bent om het voertuig voor een lange periode niet te gebruiken. Bij het schorsen van een voertuig worden alle verzekeringen, belastingen en APK stopgezet. Door middel van het inloggen met een niveau 3 eHerkenningsmiddel kunt u een aanvraag voor schorsing indienen. Ook kunt u een schorsing verlengen of stopzetten wanneer u het voertuig weer wilt gebruiken. Een kenteken kan maximaal 3 jaar geschorst worden en het voertuig mag tijdens de schorsing niet op de openbare weg staan of rijden.

Als u een auto wilt laten slopen kunt u een demontagecode aanvragen. Dit is alleen noodzakelijk wanneer u geen kentekenbewijs meer in bezit heeft. Deze code kunt u eenvoudig via eHerkenning aanvragen. Als laatste kunt u ook een voertuig overschrijven op rechtspersoon.

Hoe kan ik inloggen met eHerkenning bij het RDW?

Indien u beschikt over een EH3 middel en de juiste machtigingen kunt u eenvoudig zakendoen met het RDW. Bekijk onderstaand stappenplan om eenvoudig in te loggen:

  1. Bezoek de website: https://www.rdw.nl/zakelijk
  2. Kies het onderwerp dat voor u van toepassing is: bijvoorbeeld een schorsing
  3. Klik op de link om met eHerkenning in te loggen
  4. Selecteer uw eHerkenning aanbieder
  5. Log in met uw verkregen gebruikersnaam en pincode

Kan ik eHerkenning (in de toekomst) ook voor andere zaken gebruiken?

Jazeker, eHerkenning niveau 3 wordt de standaard en steeds meer overheidsorganisaties zullen dit niveau uitvragen. U heeft zelf gezien dat het RDW het niveau zelfs verhoogd heeft naar EH3, omdat dit vele malen veiliger is. Instanties die binnenkort (of nu al) EH3 uitvragen zijn: UWV, de Kamer van Koophandel en DUO. Het middel kan uiteraard gebruikt worden bij alle diensten die u nodig heeft, mits u beschikt over de juiste machtigingen.

Plaats een reactie