eHerkenning voor een kerkgenootschap aanvragen

Kerkgenootschappen of parochies die ingeschreven staan in het Handelsregister kunnen eHerkenning aanvragen. Doordat kerken profiteren van extra privacy is eHerkenning voor een kerkgenootschap aanvragen een stuk lastiger. Er moeten namelijk extra controles uitgevoerd worden, omdat er geen namen van bestuurders of kerkleden geregistreerd staan. Iedere eHerkenning leverancier moet hierdoor extra controles uitvoeren om de bestuurders en/of kerkleden te verifiëren.

Wij vergelijken alle eHerkenning aanbieders op basis van prijs en klantenservice. Zo bespaart u als bedrijf of instelling direct bij het kopen van eHerkenning voor kerkgenootschappen. Bekijk hieronder de goedkoopste aanbieders:

Beste eHerkenning keus

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH2+

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 13,80 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

Welke extra controles vinden er plaats voor kerken?

Afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau vinden bij eHerkenning leveranciers extra controles plaats voor kerken. Sommige leveranciers zijn iets strenger met de controles, maar over het algemeen komen de controles overeen. De extra controles moeten gedaan worden omdat de Kamer van Koophandel niet bevoegd is om de namen van de bevoegd vertegenwoordigers te publiceren.

De volgende documentatie is nodig voor eHerkenning aanvragen voor kerken/parochies:

  • Statuten met het mandaat van de bestuursleden
  • Bewijs dat de bevoegd vertegenwoordiger toegang heeft over de bankrekening (bijvoorbeeld een afschrift of een kleine transactie)
  • Notulen van een vergadering
  • Een verklaring waarin aangegeven wordt dat de eigenaar van het middel mag optreden als bevoegd vertegenwoordiger

Raadpleeg voor het aanvragen de exacte eisen van de leverancier.

Welk betrouwbaarheidsniveau is noodzakelijk voor kerkgenootschappen?

Het betrouwbaarheidsniveau is afhankelijk van bij welke dienstverlener u nu of in de toekomst dient in te loggen. Nadat u in kaart heeft gebracht bij welke dienstverleners u dient in te loggen, selecteert u het hoogste niveau. Indien u bijvoorbeeld bij het UWV of de Belastingdienst in moet kunnen loggen dan heeft u betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Hieronder een overzicht van een aantal veelvoorkomende dienstverleners.

Op de verschillende pagina’s vergelijken wij eHerkenning bij alle zes de aanbieders die door de overheid zijn aangesteld.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Kan ik zonder inschrijving in het Handelsregister eHerkenning aanvragen voor een kerk?

Nee, dit is niet mogelijk. Het is belangrijk dat de kerkgenootschap ingeschreven wordt bij de Kamer van Koophandel, voordat u eHerkenning aanvraagt. Een inschrijving in het Handelsregister is erg belangrijk, en het heeft geen zin om een aanvraag te doen zonder inschrijving.

Plaats een reactie