eHerkenning voor Douane aanvragen (EU Trader Portal)

Om uw douanevergunningen via het EU Trader Portal aan te vragen heeft u een eHerkenningsmiddel niveau 3 nodig. Dit middel wordt geleverd door één van de zes erkende eHerkenning leveranciers. Aan eHerkenning aanvragen zitten kosten verbonden, deze kosten verschillen per leverancier. eHerkenning Expert vergelijkt alle eHerkenning leveranciers die toegang tot het EU Trader Portal bieden. Iedere aanbieder levert dezelfde machtiging om in te kunnen loggen bij de Douane.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 28,98 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Belangrijk om te weten voor het aanvragen: Om succesvol in te kunnen loggen bij Douane Nederland dient u Alle dienstverleners te selecteren op niveau EH3 (standaard voorgeselecteerd). Indien u niet alle dienstverleners wenst, dient u de dienst EU Trader Portal Douane te selecteren.

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanvragen van eHerkenning voor Douane?

Allereerst dient u het juiste niveau te selecteren; voor EU Trader Portal van Douane Nederland is EH3 vereist. Met een lager niveau zal het niet mogelijk zijn om in te kunnen loggen bij de Douane. Een link naar het juiste niveau is op deze pagina bijgevoegd, waardoor u verzekerd van het juiste niveau bent.

Met een eHerkenningsmiddel kan een persoon binnen een organisatie zich namens het bedrijf identificeren bij de Douane. Hiervoor is persoonlijke informatie noodzakelijk van de bevoegd vertegenwoordiger(s) en de eventuele gebruiker. Het is afhankelijk van de aanbieder hoe u deze documenten moet aanleveren. Daarnaast is er ook een KvK-uittreksel nodig om de bestuurder(s) en het bedrijf te verifiëren.

Als de aanvraag compleet en correct is dan wordt er een fysieke identificatie uitgevoerd om te controleren of de opgegeven gegevens echt kloppen. Deze identificatie gaat bij iedere leverancier anders, en hierover ontvangt u duidelijke instructies. Aan de fysieke identificatie zitten kosten verbonden. Door de fysieke identificatie kan de hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid gewaarborgd worden.

Wat kan ik met een eHerkenning voor Douane middel?

Met het eHerkenningsmiddel kunt u zich online identificeren bij Douane Nederland om op een veilige manier vertrouwelijke gegevens uit te wisselen. Op die manier kunt u inloggen bij het EU Trader Portal en online uw douanevergunningen aanvragen. Via het portaal zijn meer dan 20 vergunningen aan te vragen, denk hierbij aan:

  • Actieve veredeling
  • Douane-entrepot
  • Passieve veredeling
  • Ruimte voor tijdelijke opslag
  • Bijzondere bestemming

Een volledige lijst van alle vergunningen vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kan ik eHerkenning (in de toekomst) ook voor andere zaken gebruiken?

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard en zal voor meerdere overheidsorganisaties gebruikt worden. Buiten de Douane Nederland stapt ook het UWV, RDW, KvK, DUO en vele andere diensten over op EH3. Dit houdt in dat u uw eHerkenningsmiddel ook voor andere overheidsorganisaties kan gebruiken (mits u beschikt over de juiste machtigingen). Met eHerkenning kunt u eenvoudig inloggen met één inlogmiddel bij meerdere diensten en dienstverleners. Door de hoge mate van zekerheid en beveiliging wordt het een stuk veiliger om in te loggen.

Plaats een reactie