eHerkenning voor de NVWA aanvragen

Rate this post

Het Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) stelt elektronische formulieren beschikbaar voor het aanvragen van erkenningen, registraties, en vergunningen. Om deze formulieren in te vullen en in te loggen in het portaal dient u te beschikken over een eHerkenningsmiddel. Daarnaast heeft u ook een NVWA klantnummer nodig, ook hiervoor heeft u eHerkenning nodig. eHerkenning aanvragen is helaas niet gratis, en de tarieven voor dit middel verschillende per leverancier. Wij van eHerkenning Expert vergelijken alle aanbieders die toegang tot de NVWA bieden op basis van prijs. Het geleverde middel is bij alle aanbieders exact hetzelfde, dus hier kan geen kwaliteitsverschil in zitten.

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

Belangrijk om te weten voor het aanvragen: Om succesvol in te kunnen loggen bij NVWA dient u Alle dienstverleners te selecteren op niveau EH2+ (standaard voorgeselecteerd). Indien u niet alle dienstverleners wenst, dient u de specifieke NVWA diensten selecteren.

Welk eHerkenning betrouwbaarheidsniveau is nodig voor de NVWA?

Om succesvol in te kunnen loggen bij de NVWA is minimaal niveau 2+ vereist. Indien u beschikt over een middel met een hoger niveau (en de juiste machtigingen) kunt u ook de elektronische formulieren van de NVWA invullen. NVWA biedt meerdere diensten aan en alle diensten vragen EH2+ uit. Wanneer u voor een niveau lager dan EH2+ kiest dan kunt u niet inloggen. Wanneer u een middel wilt upgraden dan zitten hier kosten aan verbonden. Als u weet dat u bij een EH2+ dienst moet inloggen dan adviseren wij u om een niveau 2+ middel aan te vragen.

Welke machtigingen moet ik selecteren om al mijn erkenningen, registraties of vergunningen te regelen?

Momenteel heeft de NVWA 3 diensten op EH2+. Indien u gebruik wilt maken van Client Export (e-CERTNL) dient u een extra dienst van het RVO toe te voegen. Vrijwel alle eHerkenning leveranciers bieden de mogelijkheid om Alle Dienstverleners te kiezen. Mocht dit niet het geval zijn dan raden wij u aan om de volgende machtigingen op niveau 2+ te selecteren:

  • NVWA - Portaal Mijn NVWA
  • NVWA - Register Attractie-Speeltoestellen (RAS)
  • NVWA - elektronische formulieren van de NVWA
  • nl - mijn.rvo.nl (tevens nodig voor NVWA Client Export)

Indien u wel over het juiste niveau beschikt, maar niet over de juiste machtigingen dan kunt u niet inloggen bij de dienst. Als u dit achteraf wilt veranderen dan worden hier in de meeste gevallen extra kosten voor gerekend. Wij raden u aan om bij de aanvraag al de juiste machtigingen te selecteren, en daarbij ook rekening houdend met de toekomst.

Wat kan ik met eHerkenning bij de NVWA?

Indien u actief bent in de levensmiddelen sector dan kunt u te maken krijgen met de NVWA. Met eHerkenning kunt u een klantnummer aanvragen dat gelijk staat aan uw debiteurennummer. Vervolgens kunt u de formulieren van de NVWA invullen. Dit is nodig voor erkenningen, registraties en vergunningen die nu veelal digitaal worden geregeld. Maar ook voor toestemmingen, goedkeuringen of ontheffingen kunt u deze partij nodig hebben.

Met eHerkenning kunt u met één inlogmiddel namens uw bedrijf inloggen en uw zaken regelen. Zo weet deze overheidsorganisatie direct wie u bent, omdat van te voren geverifieerd bent.

Hoe kan ik inloggen met eHerkenning bij de NVWA?

Indien u beschikt over een EH2+ middel en de juiste machtigingen kunt u eenvoudig zakendoen met de NVWA. Bekijk onderstaand stappenplan om eenvoudig in te loggen:

  1. Bezoek de website: https://www.nvwa.nl/ondernemers
  2. Kies het onderwerp dat voor u van toepassing is
  3. Klik op het formulier
  4. Geef aan dat u een Nederlands bedrijf bent
  5. Selecteer uw eHerkenning aanbieder
  6. Log in met uw verkregen gebruikersnaam en pincode

Kan ik eHerkenning (in de toekomst) ook voor andere zaken gebruiken?

Als ondernemer krijgt u waarschijnlijk in de toekomst te maken met andere overheidsorganisaties. De kans is dus groot dat u in de toekomst u middel voor andere doeleinden kunt gebruiken. Denk hierbij aan het aanvragen van een VOG of inloggen bij het werkgeversportaal van het UWV.

1 gedachte over “eHerkenning voor de NVWA aanvragen”

Plaats een reactie