eHerkenning voor de Belastingdienst aanvragen

Rate this post

De Belastingdienst heeft het nieuwe portaal begin januari opgeleverd voor ondernemers. Vooralsnog is het portaal enkel beschikbaar voor zzp’ers en eenmanszaken. Verwacht wordt dat Mijn Belastingdienst Zakelijk vanaf de zomer van 2019 beschikbaar wordt gesteld voor alle ondernemers. Hierbij komt de machtiging op EH2 Inkomstenbelasting te vervallen en dient eHerkenning aangevraagd te worden op EH3. eHerkenning aanvragen kan bij één van de zes leveranciers. Wij van eHerkenning Expert vergelijken alle erkende leveranciers op prijs en service. Zo bespaart u als ondernemer al bij het aanschaffen van het verplichte eHerkenningsmiddel. Hieronder ziet u de beste keus van dit moment.

Beste eHerkenning Keus

Dit middel wordt geleverd inclusief gratis machtigingen, onbeperkt SMS’jes en gratis toegang tot de beheermodule. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Belangrijk voor eHerkenning aanvragen: Om succesvol in te kunnen loggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk dient u Alle dienstverleners te selecteren op niveau EH3 (standaard voorgeselecteerd). Indien u niet alle dienstverleners wenst, dient u de specifieke diensten selecteren.

Mijn Belastingdienst Zakelijk

Het online portaal is al een ruime tijd beschikbaar en zal vanaf begin 2020 gefaseerd meerdere diensten aanbieden. Vrijwel alle ondernemers hebben een EH3 middel nodig om toegang te krijgen tot deze diensten. Er zijn enkele uitzonderingen, bekijk hier of eHerkenning voor de Belastingdienst ook verplicht voor u is. Wacht niet te lang met het aanvragen van uw eHerkenningsmiddel, door de grote vraag hebben alle aanbieders een achterstand, waardoor het langer kan duren tot uitgifte. Ondernemers die in februari de loonaangifte moeten doen over januari moeten ervoor zorgen dat zij voor eind februari in het bezit zijn van een actief eHerkenningsmiddel (tenzij het voor u niet verplicht is). Als u niet beschikt over een eHerkenningsmiddel dan riskeert u een boete.

Welk eHerkenning betrouwbaarheidsniveau is nodig voor Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Mijn Belastingdienst Zakelijk vraagt eHerkenning niveau 3 uit. Dit is het een na hoogste niveau en bij het aanschaffen van het middel wordt een fysieke identificatie gedaan. Indien u voorheen in kon loggen bij Inkomstenbelasting op EH2, betekent dit niet automatisch dat u ook in kan loggen bij het nieuwe ondernemers portaal. Wij adviseren u ruim voor de aangifte te controleren of u beschikt over het juiste betrouwbaarheidsniveau.

Mocht het niveau van uw huidige middel te laag zijn dan bent u verplicht opnieuw eHerkenning aan te vragen voor de Belastingdienst. Dit kan door een upgrade uit te voeren of door een nieuw middel aan te vragen.

Welke machtigingen moet ik selecteren om toegang te krijgen tot het ondernemersportaal van de Belastingdienst?

De nieuwe machtiging van de Belastingdienst is op dit moment nog niet beschikbaar. Verwar deze machtiging niet met de Inkomstenbelasting machtiging op EH2. Deze komt namelijk te vervallen.

Wij verwachten dat de machtiging over enkele maanden beschikbaar wordt gesteld door de Belastingdienst wanneer het portaal beschikbaar is voor alle ondernemers. Indien u van te voren een juist middel wilt aanschaffen dan raden wij aan om Alle Dienstverleners op EH3 te nemen. Dan krijgt u toegang tot alle huidige diensten op EH3 én die in de toekomst beschikbaar worden gesteld. De toekomstige machtiging voor het portaal is (naar verwachting):

  • Belastingdienst – Mijn Belastingdienst Zakelijk

Wat kan ik met eHerkenning bij de Belastingdienst?

In het nieuwe ondernemersportaal kunt u hetzelfde als in het oude portaal. Denk hierbij aan BTW, loonheffing en vennootschapsbelasting aangiften voor uw organisatie. Maar ook het corrigeren van een BTW-aangifte, een opgaaf ICP doen en uw rekening wijzigen hoort ook tot de opties. Het portaal is bedoeld voor alle ondernemers in Nederland, maar zzp’ers en eenmanszaken kunnen met hun DigiD blijven inloggen. Het nieuwe portaal ziet er niet alleen frisser uit, maar werkt ook nog eens goed op uw smartphone of tablet.

Het oude portaal blijft tot nader bericht nog bestaan en alle functies blijven werken. Natuurlijk zal dit portaal na verloop van tijd uit gefaseerd worden.

Hoe kan ik inloggen met eHerkenning bij Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Indien u beschikt over een EH3 middel en de juiste machtigingen kunt u eenvoudig zakendoen met de Belastingdienst wanneer dit portaal beschikbaar wordt gesteld. Bekijk onderstaand stappenplan om eenvoudig in te loggen:

  1. Bezoek de website: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/inloggen-voor-ondernemers
  2. Kies op Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk (nog niet beschikbaar)
  3. Klik op de link om met eHerkenning in te loggen
  4. Selecteer uw eHerkenning aanbieder
  5. Log in met uw verkregen gebruikersnaam en pincode

Kan ik eHerkenning (in de toekomst) ook voor andere zaken gebruiken?

De Belastingdienst vraag eHerkenning niveau 3 uit. Dit niveau wordt door steeds meer overheidsorganisaties uitgevraagd. De verwachting is dan ook dat dit niveau de nieuwe standaard wordt en dat u het middel ook kunt gebruiken om bij andere overheidsinstanties of gemeenten kunt inloggen. Denk hierbij aan het inloggen bij het UWV, DUO of het RDW.

Plaats een reactie