Er zijn slechts 6 eHerkenning leveranciers die eHerkenningsmiddelen mogen uitleveren. Deze leveranciers zijn stuk voor stuk aangesteld door de overheid en moeten zich houden aan dezelfde strenge eisen die worden opgelegd. De volgende zes bedrijven zijn erkend eHerkenning leveranciers.
Wat zijn de verschillende tussen de verschillende eHerkenning leveranciers?
De Rijksoverheid heeft bovenstaande bedrijven erkend als officieel eHerkenning aanbieder. Hoewel het allemaal verschillende bedrijven zijn, levert elk bedrijf hetzelfde eHerkenningsmiddel. Er zit dus geen kwaliteitsverschil in de uitgeleverde middelen. Daarnaast krijgen alle bedrijven dezelfde veiligheidsregels opgelegd waar zij zich aan moeten houden. Periodiek wordt het bedrijf gecontroleerd of alles nog op orde is.
Het grootste verschil tussen de eHerkenning leveranciers is het aanvraagproces, de prijs en de klantenservice. Het aanvraagproces mag zelf naar eigen smaak ingericht worden, zolang alles binnen de regels van de overheid past. De prijs wordt bepaald door het bedrijf zelf en is afhankelijk van de gemaakte kosten. Gelukkig is er voldoende concurrentie op de markt om de prijs omlaag te drukken. Dat is dan ook de reden waarom wij eHerkenning leverancier prijzen vergelijken, zodat u zelf niet hoeft te zoeken welke leverancier op dit moment de beste keus is.
eHerkenning leverancier klantenservice
Als laatste verschilt een leverancier op het gebied van klantenservice en aftersales. In sommige gevallen zult u de klantenservice nodig hebben. Dit kan bij eHerkenning aanvragen zijn, maar ook wanneer het inloggen niet lukt. Het is dus belangrijk dat de klantenservice goed bereikbaar is gedurende dag en het liefst nog via verschillende kanalen.
Overige verschillen eHerkenning leveranciers
Naast de belangrijkste verschillen kunnen de leveranciers onderling nog op bepaalde punten verschillen. Zo verschilt het leveringstermijn van de verschillende leveranciers. Heeft u uw middel snel nodig, dan kun u het beste de snelste leverancier kiezen. Alle leveranciers bieden (tegen extra kosten) een spoedprocedure, waarbij uw middel meestal nog dezelfde dag uitgegeven kan worden.
De leveranciers KPN en Reconi zijn de enige leveranciers die ketenmachtigingen uitleveren. Hiermee kan een intermediair namens een ander organisatie gemachtigd worden om zaken bij de overheid te regelen. Deze functionaliteit is dus alleen interessant voor intermediairs.
De aanbieders Z Login en Connectis leveren tegen een betaling een OTP Transponder voor eenmalige codes. Over het algemeen worden deze codes via SMS verstuurd, maar bij deze leveranciers via een speciaal apparaat. Houd er rekening mee dat sommige leveranciers extra kosten rekenen voor SMS berichten.
Welke eHerkenning leverancier moet u kiezen?
U bent zelf vrij in de keuze van eHerkenning leverancier. Wij maken het via onze website makkelijker door niet alleen de beste keus te tonen op basis van prijs, maar bezoekers ook de mogelijkheid geven om hun ervaring met een leverancier achter te laten. Zo kunt u zien of de goedkoopste leverancier ook een goede klantenservice heeft. Heeft u interesse in een erkend leverancier? Controleer dan eerst even de ervaringen van onze bezoekers.
Kijk daarnaast ook goed naar de mogelijke extra kosten voor beheerportalen, wijzigingen, SMS berichten en fysieke identificaties. Sommige leveranciers brengen hier extra kosten voor in rekening, en hier kom je meestal pas achter wanneer je al beschikt over een eHerkenningsmiddel.