Is eHerkenning verplicht bij de Belastingdienst?

Voor het zakelijke portaal van de Belastingdienst is het binnenkort voor veel ondernemers noodzakelijk om met eHerkenning niveau 3 in te loggen. Hoewel het lijkt alsof het voor iedere ondernemer geldt, zijn er ook enkele uitzonderingen. Onderzoek eerst goed of u verplicht bent om eHerkenning voor de Belastingdienst aan te vragen.

Welke ondernemers hebben verplicht eHerkenning voor de Belastingdienst nodig?

Het zakelijke portaal van de Belastingdienst wordt gefaseerd uitgerold. Dit houdt in dat er steeds meer diensten aangeboden zullen worden via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Wanneer alle diensten via het nieuwe portaal worden aangeboden zal het oude portaal verdwijnen. Het nieuwe portaal is inmiddels al in gebruik genomen en het is mogelijk om hier met EH3 in te loggen.

Voor welke ondernemers geldt een uitzondering?

Vrijwel alle ondernemers moeten met eHerkenning niveau 3 inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk, maar er bestaan enkele uitzonderingen:

  • Zzp’ers mogen met DigiD inloggen
  • Eenmanszaken mogen met DigiD inloggen
  • U maakt gebruik van een intermediair, fiscaal dienstverlener of een softwarepakket

Voor bovenstaande rechtspersonen is het niet noodzakelijk om een eHerkenningsmiddel aan te schaffen. Neem bij twijfel contact op met de Belastingdienst.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 29,80 per jaar. Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Voordelen van Mijn Belastingdienst Zakelijk en eHerkenning

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard en wordt door steeds meer overheidsorganen gebruikt. Het zorgt ervoor dat u 1 inlogmiddel heeft voor al uw zaken met de overheid. Daarbij weet de overheid dankzij de fysieke identificatie exact met wie er zaken wordt gedaan. Het portaal zelf heeft een flinke update gehad en is nu volledig werkend op kleinere beeldschermen. Ook ziet het er een stuk mooier uit.

De volgende diensten worden op dit moment aangeboden:

  • BTW-aangifte
  • Rekeningnummer opgeven of wijzigen
  • Loonaangifte
  • Vennootschapsbelasting aangifte
  • Opgaaf ICP

In de toekomst zullen meer diensten door de Belastingdienst aangeboden worden.

Een reactie plaatsen