Is eHerkenning aanvragen gratis?

Nee, aan een eHerkenningsmiddel zitten kosten verbonden en het middel wordt geleverd door commerciële partijen. Er zijn in totaal zes verschillende leveranciers die eHerkenning mogen uitgeven. Deze leveranciers zijn geselecteerd door de overheid en moeten zich houden aan strenge eisen. Het uitgeven, beheren en verwerken van eHerkenning kost geld, waardoor het onmogelijk is om dit gratis aan te bieden. Iedere leveranciers hanteert zijn eigen tarieven en mag de hoogte hiervan zelf bepalen. Het middel dat geleverd wordt is echter hetzelfde. Wij van eHerkenning Expert vergelijken deze prijzen en tonen in een overzicht welke aanbieder op dit moment de beste keus is.

Beste eHerkenning keus

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH3

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 29,80 per jaar. U ontvangt via ons gratis alle dienstverleners EH3 en lager bij uw aanvraag (korting wordt automatisch berekend).

Bekijk hoe de laagste prijs voor EH3 is bepaald.

Laagste prijs: eHerkenning niveau EH2+

Reconi is op dit moment de beste keus vanaf € 13,80 per jaar. U ontvangt via ons gratis alle dienstverleners EH2+ en lager bij uw aanvraag (korting wordt automatisch berekend).

Bekijk hoe de laagste prijs voor EH2+ is bepaald.

De tarieven van eHerkenning leveranciers verschillen enorm. U kunt door te vergelijken al snel € 35 per jaar besparen. Over het algemeen verschillen de aanbieders op het gebied van dienstverlening en verwerkingstijd. Als u alle eisen goed doorneemt en netjes alles aanlevert hoeft u niet eens in contact te komen met de klantenservice. De verwerkingstijd verschilt bij de leveranciers tussen zo’n 1 werkdag en 3 werkdagen. Alle leveranciers beschikken over een zogeheten spoedproces, waarbij u voorrang krijgt bij uw aanvraag. Een spoedproces is niet gratis, maar zitten extra kosten aan verbonden.

Waarom is eHerkenning niet gratis?

eHerkenning wordt geleverd door commerciële bedrijven die als doel hebben om winst te behalen. Zij maken immers kosten en hebben personeel in dienst. Deze kosten zitten in de prijs van het middel verrekend, waardoor het niet gratis kan zijn. Hoewel het niet gratis is, heerst er wel een grote concurrentie op de markt. Hierdoor zijn de verschillende aanbieders genoodzaakt om de prijzen te verlagen wanneer de concurrent dit ook doet. De prijs die u betaalt voor uw middel zal dus dicht tegen de kostprijs aan zitten.

Kortom, eHerkenning aanvragen is niet gratis en zal dit in de toekomst ook niet worden.

Plaats een reactie